5 syytä rakentaa nollaenergiatalo

Kun useimmat ihmiset ajattelevat kotinsa energiatehokkuuden parantamista, heille tulee ensimmäisenä mieleen eristyksen, kaksinkertaisten ikkunoiden ja ehkä myrskyikkunoiden asentaminen. Loppujen lopuksi nämä ovat halvimpia ja helpoimpia tapoja pienentää energialaskuja. Mitä jos kuitenkin kertoisimme, että on olemassa keino tehdä kodistasi energiatehokkaampi kuluttamatta senttiäkään? Eikä vain sitä – vaan se voi jopa tuottaa omaa energiaa ja tuottaa ylimääräistä sähköä, jonka voit myydä takaisin verkkoon. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta? Ei ole! Itse asiassa on olemassa nollaenergiatalo. Uuden tekniikan ja innovatiivisten rakennusmenetelmien ansiosta asunnon omistajat voivat nyt rakentaa erittäin tehokkaan kodin, joka vaatii vain vähän energiaa jokapäiväisiin tehtäviin, kuten veden lämmittämiseen tai valojen sytyttämiseen – eikä se myöskään riko pankkia. Tässä on 5 syytä, miksi sinun kannattaa harkita nollaenergiatalon rakentamista:

Se on hyväksi ympäristölle

Nollaenergiatalo on ennen kaikkea hyväksi ympäristölle. Kun koti tuottaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa, sitä kutsutaan nollaenergiataloksi. Nollaenergiatalo tuottaa yhtä paljon sähköä kuin se kuluttaa, joten se on hiilineutraali. Tämä tarkoittaa, että se ei tuota hiilidioksidipäästöjä, jotka ovat vastuussa ilmaston lämpenemisestä. Nollaenergiakoti tuottaa yhtä paljon energiaa kuin se kuluttaa, eli se ei tuota hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi nollaenergiatalon rakentaminen voi auttaa vähentämään sähköverkkoon kohdistuvia paineita, jotka johtuvat energiantarpeen kasvusta tiheästi asutuilla alueilla. Tämä johtuu siitä, että tällaiset talot voidaan suunnitella niin, että ne hyödyntävät verkon luontaista joustavuutta ja reagoivat automaattisesti uusiutuvan sähkön saatavuuden vaihteluihin. Se tarkoittaa myös sitä, että kotisi ei ole riippuvainen sähköverkosta.

Se voi nostaa kotisi arvoa.

Nollaenergiatalon rakentaminen voi itse asiassa nostaa kotisi arvoa. Tämäntyyppisistä taloista on tällä hetkellä pulaa, mikä tarkoittaa, että markkinoilla odotetaan kysynnän nousua. Tämä tarkoittaa, että nollaenergiatalot voivat tulevaisuudessa houkutella potentiaalisia ostajia enemmän, koska he tietävät, ettei heidän tarvitse käyttää niin paljon rahaa energialaskuihin. Jos olet rakentamassa uutta taloa, nollaenergiarakentamisen valitseminen alusta alkaen voi säästää rahaa. Se helpottaa myös rahoituksen saamista hankkeelle.

Image Source: FreeImages‍

Verohyötyjä

Jotkin hallitukset tarjoavat verohelpotuksia nollaenergiatalon rakentaville asunnonomistajille. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Residential Energy Efficient Property Tax Deduction -verovähennys voi vähentää vuotuisia kiinteistöverojasi 10 prosenttia energiaremontin kustannuksista. Tämä voi säästää asunnon omistajilta tuhansia dollareita elinkaarensa aikana. Jos suunnittelet nollaenergiatalon rakentamista, voit hakea liittovaltion verohyvitystä, joka voi olla jopa 30 prosenttia kodin rakentamiseen liittyvistä kustannuksista.

Nollaenergiataloissa on mukava asua.

Nollaenergiatalo eroaa asuinrakennuksesta, jolla on nollaenergialuokitus. Nollaenergialuokitus tarkoittaa, että rakennus on suunniteltu täyttämään vähimmäisenergiavaatimukset. Nollaenergiarakennus on suunniteltu täyttämään maksimaaliset energiastandardit. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia lämpötilan ääriarvoista. Voit hallita kotisi ilmastoa kaikkina aikoina, ja viihdyt ympäri vuoden. Voit myös luoda myönteisen sisäympäristön perheellesi ja ystävillesi. Tämäntyyppiset talot on suunniteltu niin, että asukkaat tuntevat olonsa aina mukavaksi älykkään teknologian, kuten automaattisen valaistuksen ja kodin turvajärjestelmien, ansiosta.

Miten rakennetaan nollaenergiatalo?

Kun rakennat nollaenergiataloa, käytät energiatehokkaita materiaaleja ja laitteita. Lisäksi asennat energiaa säästäviä ominaisuuksia, kuten aurinkoenergiaa, energiatehokkaita ikkunoita ja LED-valaistusta. Nämä toimenpiteet vähentävät energiamäärää, jonka kotisi tarvitsee jokapäiväisiin tehtäviin. Lisäksi voit suunnitella kotisi niin, että se voi tuottaa itse energiansa. Voit esimerkiksi asentaa katolle aurinkosähköpaneelit (aurinkopaneelit), jotka tuottavat sähköä, joka voidaan varastoida akkujärjestelmään, jota voit käyttää tarvittaessa. Jotta kotisi olisi tehokas, sinun on työskenneltävä kokeneen urakoitsijan kanssa, joka suunnittelee kotisi niin, että se täyttää suurimmat mahdolliset energiastandardit. Hän myös arvioi nykyisen kotisi (tai sen, jonka aiot rakentaa) selvittääkseen, missä energiaa hukataan, ja antaa suosituksia sen tehostamiseksi.

Loppusanat

Nollaenergiatalo on loistava pitkän aikavälin investointi. Se ei ole pelkästään hyväksi ympäristölle, vaan se tarjoaa myös mukavuutta asukkailleen. Ja mikä parasta, se ei vaadi sinulta mitään ylimääräistä vaivaa – nollaenergiatalo voidaan rakentaa tavallisista materiaaleista. Jos siis suunnittelet uuden kodin rakentamista, harkitse nollaenergiatalon valitsemista. Se säästää rahaa energialaskuissa vuosien ajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *