Moderni saaristokoti olkielementtirakenteella

 

Luonnonmukaista rakentamista Inkoon saaristoon

 

Kesämökki uudistettiin kauttaaltaan. Keskimmäiset tilat purettiin pois, vain alkuperäinen keittiö ja makuuhuone jätettiin paikoilleen. Niiden väliin rakennettiin uusi olohuone, vierashuone ja saunatilat EcoCoconin olkielementeillä. Vanhoja sisäpintoja uusittiin savirappauksilla ja olkielementtien uudet sisäpinnat ovat luonnollisesti myös savirapattu. Taitavan arkkitehtuurin avulla kokonaisuudesta tuli eheä ja yhtenäinen. Saaristomaisema ympärillä on vähintään yhtä upea kuin rakennuskin.

 

Ulkovuoraukset on tehty huolellisesti kestävästä sydänpuusta ja käsitelty Organowoodin tuotteilla.

 

Pinta harmaantuu ajan kanssa kuten rautavihtrilli, mutta on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

 

Parvelle johtava portaikko ja komea kiinteä kaappi on tehty käsityönä täyspuusta ja ne on tehnyt Dave Harral Eco Frame House Oy:stä. Kiinteiden kalusteiden ilme jatkaa ulkolaudoituksen tunnelmaa sisätiloihin ja on tietenkin myös käytännöllinen tilaratkaisu. Samalla menetelmällä tehtiin muitakin yksityiskohtia ja kaappiratkaisuja eri tiloihin. Takorautaiset saranat viimeistelevät persoonallisen kokonaisuuden.

 

Avara tila jakautuu kahteen korkeuteen uuden ja vanhan rakenteen mukaan. Kattorakenteita kannattelevat hirsipalkit on jätetty näyttävästi esille. Paino jaettiin tässä tapauksessa kahdelle palkille, jotta takka saatiin omalle paikalleen. Takka on muurattu savilaastein ja kalkkirapattu, tulisijat ovat Tulisydän Oy:n tekemiä. Ikkunoiden listat ja muut yksityiskohdat ovat huolella mietitty tasapainoiseksi kokonaisuudeksi toimimaan yhdessä savirappausten kanssa.

 

Hirsipalkit on käsin veistetty ja liitetty yhteen perinteisesti puutapein. Hirsityöt tehtiin The Natural Building Companyn ja Dave Harralin yhteistyönä.

 

Savirappaukset ovat sävyä luonnonvalkoinen. Öljylampun valo tuo savirappauksen luonnetta esiin pimeinä iltoina.

 

Savilattia toimii hyvin sisääntulon ja takan edustan tarpeisiin, sillä kovetuttuaan se on kulutusta kestävä ja luonnostaan paloturvallinen. Perinteinen lautalattia ja savilattia kohtaavat pehmeästi pyöreiden muotojen mukaan. Savilattia on viimeistelty Saviukumajan Oiko savilattialaastilla.

 
 

Rouhea savirappaus tuo tilaan luonnetta ja käsin kosketeltavaa luonnonmukaisuutta. Syvennetty kirjahylly on olohuoneen katseenvangitsija, punainen sävy ei ole pigmenttiä vaan virolaisen saven luonnollinen väri. Pyöristetyt yksityiskohdat niin puuosissa kuin savirappauksessa luovat pehmeän ja kotoisan vaikutelman.

Listat tekevät poikkeuksia savirappausten pyöristysten mukaan. Hyvin tehtynä jopa listojen kulmat tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen. Lattiat on käsitelty Allbäckin läpikuultavalla pellavaöljyvahalla.

 

Olkirakentamisen erityispiirre on leveät ikkunalaudat ja pienet syvennykset, joita paksuun seinään on helppo kovertaa. Tämä onnistuu myös EcoCoconin olkielementeillä. Savirappauksen yhteydessä kolo viimeistellään haluttuun ulkoasuun.

 

Makuuhuoneessa on hyvä ilma nukkumiseen, sillä ympäröivä massiiviolkiseinä ja savirappaukset pitävät huoneilman kosteuden optimina. Täälläkin jatkuu kiinteät kaapit ja myös makuuhuoneen ovi on samalla mallilla tehty.

 

Haapa sormipaneeli katossa ja seinillä antaa saunalle modernin ja raikkaan ilmeen. Leveä ikkunalauta tuo niin ikään valoa ja luonnetta tilaan. Merimaisemia kelpaa katsella. Lauteet on lämpökäsiteltyä haapaa.

 

Suihkun seinät on pinnoitettu kalkkipohjaisella Tadelakt tekniikalla.

 

Käsityön ja luonnonmukaisen rakentamisen arvostus näkyy muuallakin suihkutiloissa. Allaskaappi jatkaa samaa täyspuista linjaa muiden kiinteiden kalusteiden kanssa. Käsienpesuallas on myös käsityötä, pinnoitus on tehty paikanpäällä luonnonmukaisella Tadelakt tekniikalla. Pyyhkeille on tehty pieni hyllysyvennys olkielementtiin ja seinillä on tietenkin savirappaukset.

 

Katto on 99,6 % sinkkiä (Rheinzink) ja peltityöt toteutti RBU (Raaseporin peltisepäliike Oy). Sinkki on pitkäikäinen kattomateriaali joka on täysin kierrätettävissä ja uudelleenkäytettävissä. Terassin rakenteet ja portaat on sovitettu mukailemaan kallion muotoja.

Rakennettu Ecococonin
olkielementeillä

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy