Kylpyhuoneen täysremontti luonnonmukaisella tadelakt pinnoituksella

1900 luvun kerrostalossa tehtiin asunnon remontin yhteydessä myös perusteellinen kylpyhuoneen uudistus. Esittelyssä on nyt etenkin kylpyhuoneen tadelakt pinnat, jotka The Natural Building Company Oy toteutti asiakkaan ja suunnittelijan toiveiden mukaisesti.

 

Kerrostaloasunnon kylpytilat saivat uuden upean ilmeen tadelakt pinnoilla ja tasokkaalla suunnittelulla

 

Suuret yhtenäiset pinnat ovat nyt suosiossa, eikä syyttä. Kylpyhuoneen pintamateriaaliksi oli alkuun harkittu mikrosementtiä, sillä  hankalasti puhdistettavia kaakeleita saumoineen haluttiin välttää. Tadelakt vei materiaalivalintana kuitenkin voiton, sillä myös ekologiset ominaisuudet painoivat vaakakupissa. Aito tadelakt on tuhansia vuosia sitten mm. kylpylöissä käytetty käsityövaltainen vedenkestävä metodi, jolla pinnoista saa kestäviä ja kauniita. Valmiin pinnan tuntuma on kivenkaltainen. Kalkkipohjainen alun perin Marokkolainen laastiseos on täysin luonnonmukainen, eikä sisällä turhia kemikaaleja. Myös lattiakaivot on piilotettu tyylikkäästi laastiseoksen avulla.

 

Modernia tyylikkyyttä Marokkolaisella vivahteella

Kylpyhuonekokonaisuuden remontointi on monen tahon yhteistyön tulos. Asiakkaalla oli selkeä visio lopputuloksesta, johon JoArkin suunnittelija antoi vielä oman panoksensa. Tilassa on yhdistelty hitunen marokkolaista maalaistunnelmaa tyylikkäällä tavalla moderneihin metallirakenteisiin, ylellisiin kuparihanoihin ja vanhan talon alkuperäisiin oviin ja yksityiskohtiin.

Mihin asiakas itse oli erityisen tyytyväinen? Värimaailma on onnistunut ja marokkolaiseen vivahtava tunnelma miellyttää. Tadelakt pintojen sävy on juuri oikea: yhdessä valaistuksen kanssa syntyy mielikuva kivipinnasta, johon aurinko paistaa. Pintojen sävy ja tuntu aidoista perinteisistä luonnonmateriaaleista yhdistettynä moderniin visuaaliseen ilmeeseen yksinkertaisesti toimii.

 

Vanhassa tiilirakenteisessa kerrostalossa on omat erityispiirteensä. Tässä kohteessa niitä ei modernista lookista huolimatta haluttu piilottaa, vaan päinvastoin. Vedenkestävä tadelakt taipuu hyvin tämäntyyppiseen muotojen monipuoliseen käyttöön, kuten esimerkiksi vanhojen putkien kohdalla. Alkuperäiset ovet on uudelleenmaalattu vanhalle asunnolle uskolliseen tyyliin, kokonaisuus on värejä myöten kauniin tasapainoinen.

 

Kostean tilan katto on kalkkirapattu. Valaistuksen suunnitteluun on käytetty erityistä huomiota: vaikka tila on ikkunaton, on tunnelma silti avara ja valoisa. Siivousta varten on valittavissa kirkkaampi valaistus kuin arkikäytössä, jotta paikat on helppo pitää puhtaana.

 

Ylellinen kivenkaltainen pinta tuo upeasti esille myös kupariset hanat ja suihkut. Kupari on luonnostaan antibakteerinen materiaali, jonka vuoksi se on ylivertainen valinta luomukotiin. Visuaalisesti kupari on materiaalina erittäin kaunis, ja se myös vanhenee arvokkaasti.

 

Tadelakt toimii myös saunatiloissa ja on paloturvallinen myös kiukaan takana. Materiaalin ominaisuuksia on hyödynnetty upeasti suunnittelussa, löylyhuoneen kiinteä seinä on samaa pintaa lattian ja seinien kanssa. Isot lasipinnat ja mustat metallikarmit tuovat tilaan särmää ja luonnetta.

 

Paikalla tehtävän pinnan edut tulevat parhaiten esille yksilöllisissä syvennyksissä ja ulkonemissa. Materiaali antaa suunnittelulle vapautta toteuttaa tilaan sopivia muotoja. Myös valaistuksen saa kauniisti integroitua pintaan jo tekovaiheessa.

 

Lattiassa tadelakt on kestävä ja helppo pitää puhtaana.

 

Ison ja avaran pääkylpyhuoneen lisäksi remontoitiin kolme pienempää wc:tä, joista yksi on tässä. Näissäkin on seinissä ja lattiassa on upea tadelakt pinta samassa valitussa sävyssä.

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy