Kampintorille toteutettiin kuusimetrinen äänitaideteos olkielementeistä

 

Chileläinen äänitaiteilija Ariel Bustamante työryhmineen tarvitsi tilan, joka toimi privaattinäyttämönä kahdenkeskisille keskusteluille matkalla ihmisyyden alkulähteille. Suomeksi ja englanniksi käydyt keskustelut käsittelivät aihetta Why do we do the things we do? joka oli myös teoksen nimi. Keskusteluihin olivat tervetulleita osallistumaan kaikki halukkaat, ja keskusteluaika oli varattavissa netissä. Kaikki keskustelut äänitettiin ja parhaita paloja sai jälkikäteen editoinnin jälkeen kuulla kaiuttimien kautta teoksen ulkopuolella. Vain keskuteluihin osallistujat pääsivät näkemään rakennuksen sisältä, muille sisätila jäi mysteeriksi. Sen verran voin paljastaa että myös sisätilassa oli hyödynnetty ruokoa, mutta vain hiukan eri tavalla.

 

Kuva: Ava Grayson

Rakennusvaihe tapahtui Aalto Yliopiston pihamaalla Otaniemen kampuksella edeltävän kevään aikana. Rakennus tehtiin EcoCocon olkielementeistä, sillä niiden äänen eristävyys on lähtökohtaisesti erittäin hyvä. Koska tila oli tarkoitus saada täydellisen äänettömäksi keskellä vilkasta kaupunkia, lisättiin sisäpuolelle vielä ekovillaa ja kerros korkkilevyä. Ulkopintaan tuli ruokokate, joka antoi teokselle sen kauniin ulkomuodon.

 

Kuljetusvaiheessa rakennus ja kuormalavoista tehty perustus nostettiin erillisinä elementteinä nosturin avulla rekkaan, ja kuljetettiin paikalleen Kampintorille keskelle Helsinkiä.

 

Kuva: Ava Grayson

Sound studio – Äänitaideteos

Tästä kohteesta muualla:
www.taide.aalto.fi/fi/current/news/2015-09-22
www.cycling74.com/project/why-do-we-do

Kuva: Ava Grayson

Rakennettu Ecococonin
olkielementeillä

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy