Luonnolliset rappaukset

 

Savirappaus

Tavallinen seinärappaus muodostuu kolmesta savikerroksesta: pohjarappaus 1cm, savirappaus 8 mm ja hienoviimeistely 2-3 mm. Valmiiksi tasaiseen pintaan voidaan tehdä tapauskohtaisesti myös ohuempi 5mm rappaus. Saviukumajan korkealaatuiset savilaastit ovat ammattilaisen tekeminä tutkitusti erittäin kestäviä, ja hienoviimeistelylaastia on saatavilla yli 30 sävyssä. Savirappaus sopii erittäin hyvin hengittäviin hirsiseiniin, olkirakenteisiin ja tiiliseiniin.

Hintaesimerkkejä:
Kolmikerros- savirappaus ruokomatolla: materiaalit + työ alkaen 115€ m² + Alv.
Hienoviimeistelyrappaus 5mm: materiaalit + työ alkaen 45€ m² + Alv.
Voit halutessasi ostaa myös pelkät materiaalit.

 

Tadelakt & Gekolakt: Luonnollinen vaihtoehto kosteisiin tiloihin

Kosteissa tiloissa, pesualtaiden takana ja kestävyyttä vaativissa kohdissa, kuten vaikka ikkunasyvennyksissä, voidaan käyttää vanhaa marokkolaista tadelakt tekniikkaa. Aito tadelakt pinnoite tehdään marokkolaisesta kalkista, mutta suosimme Saviukumajan vastaavaa virolaista kalkkiseosta nimeltä Gekolakt. Kalkkipohjainen laasti saadaan vedenpitäväksi kiillottamalla pintaa oliivisaippualla täsmälleen oikealla kuivumisen hetkellä, jolloin pinta sulkeutuu. Tadelakt on käsityövaltainen tekniikka, ja vedenpitävän lopputuloksen aikaansaaminen vaatii ammattitaitoa. Kerran kovetuttuaan tadelakt pinta on kova kuin kivi.

Esimerkkihinta: Vedenkestävä tadelakt pinta: materiaalit + työ alkaen 280€ m² + Alv.

 

Savilattiat

Mikäli pidät betonilattioista, tässä on niille oiva vaihtoehto. Savilattia on helpompi toteuttaa ja se on myös jalkojen alla betonia tai kiveä lämpimämpi. Savilattioiden tekemiseen on oma tekniikkansa. Käytännössä lattia toteutetaan savilaastilla, painetaan tiiviisti ja annetaan kuivua. Jos lattiaa täytyy tasoittaa tehdään useampi kerros. Samoin kuin savirappauksissa, isoin raekoko on pohjakerroksessa ja pienin päällimmäisenä. Lattia voidaan viimeistellä siihen suunnitellulla Oiko savilaastilla. Kun lattia on kuiva, se kovetetaan pellavaöljyllä.

Esimerkkihinta: Savilattia paksuus 1,5-2 cm hinta alkaen 110 € / m2 + alv.

 

Kalkkirappaus ja -maalaus

Kalkkirappauksella voidaan pinnoittaa ja viimeistellä esimerkiksi ulkoseiniä, kellareita, hormeja ja tulisijoja. Perinteisesti kalkkia on käytetty etenkin kivi- ja tiilipintoihin. Käytämme Saviukumajan käyttövalmiita luonnonmukaisia kalkkilaasteja ja -maaleja. Uunien ja tulisijojen rappaus on työläämpää, joten se tulee hieman kalliimmaksi.

Hintaesimerkki: Tavallinen kalkkirappaus: materiaalit + työ alkaen 45 € m² + Alv.

Voit tilata luonnonmukaiset rakennusmateriaalisi nyt meiltä.

Maahantuomme ja jälleenmyymme laadukkaita rakennusmateriaaleja, joita ei vielä joka rautakaupasta löydy. Tilaaminen tapahtuu sähköpostilla, jotta voimme varmistaa toimitusajat ja saatavuuden, sillä koko tuotevalikoima ei mahdu pieneen varastoomme.

Tarjolla on mm. savilaasteja eri raekoissa ja väreissä (värikartta alla), savimaalit sisätiloihin, juuttikangasta, ruokomattoja ja -levyjä sekä savitiiliä. Autamme mielellämme myös oikeiden materiaalien valinnassa, mikäli tuotteet eivät ole sinulle tuttuja. Toimitamme materiaalit tarvittaessa paikanpäälle, jolloin rahtikulut lasketaan aina tapauskohtaisesti. Voit myös itse noutaa materiaalit toimistoltamme Billnäsistä, kunhan tilaat ne etukäteen. Osoitteemme on Ruukintie 7, 10330 Billnäs. Sovithan noutoajan aina etukäteen.

Nettikauppa on tekeillä, mutta siihen asti löydät hinnaston täältä.

 
 
 
 
 

Värikartta Hienoviimeistelysavilaasti 0-1

 

Värikartta Savimaalit

Huomaathan että luonnon savisävyt vaihtelevat aina valon mukaan, näytöltä voi olla haastava nähdä täsmälleen oikeaa sävyä. Mallipalat on nähtävillä toimistollamme.

Haluatko tietää lisää materiaaleista?

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy