Vanhusten yhteisöllinen asuminen

Aktiivinen elämäntyyli, liikunta, taide ja muut harrastukset, sosiaalinen kanssakäyminen, palveluiden läheisyys, vehreys, viljely, yhteisöllisyys, laadukas luomuruoka ja turvaverkosto jos kunto heikkenee. Niistä on hyvinvointi tehty. Uskomme, että tällainen asuminen parantaa ikääntyvän vanhuksen elämänlaatua sekä hyvinvointia, ja mahdollistaa kotona asumisen pidempään.

Svenska Yle artikkeli Alfa Omega ikääntyvien asuinalueesta >

Luonnonmukainen asuinaluekonsepti

Asuinalue rakennettuna kauttaaltaan turvallisista ja hengittävistä luonnon materiaaleista. Vehreä ja viihtyisä aluerakenne tukee luontevaa kanssakäymistä perinteisen kylän kaltaisella naapurustolla. Luonnonmukaisella suunnittelulla säästetään turhia työvaiheita ja luontoa jo infran rakennusvaiheessa. Alkuperäinen maasto ja puusto säilytetään. Yhteiskäyttöön varatuille tonteille voidaan rakentaa esim. lasten leikkikenttä tai hyötyviljelyalueita. NBC:n ainutlaatuinen asuinaluekonsepti on monistettavissa, ensimmäinen kokonaisuus rakennetaan Inkooseen.

Inkoo Länsirinne – Terveempää rakentamista Inkooseen >

Julkiset rakennukset

Rakentamisen huono laatu ja sisäilmaongelmat piinaavat etenkin julkista rakennuskantaa. Jälleenrakennettaessa ei ole järkevää rakentaa purettujen rakennusten tilalle samalla metodilla vastaavanlaisia vikaherkkiä uudisrakennuksia, kun tarjolla on kestävämpiäkin vaihtoehtoja. Aiempiin julkisen puolen hankkeisiimme voit tutustua alla olevista linkeistä.
Luokkahuoneen sisäilmaremontti Hankoniemen koulussa >
Steinerkoulun uusi teollisuuskeittiörakennus >
Savilattiat Alvar Aallon suunnittelemaan pankkirakennukseen > (päivitetään lähiaikoina)

Projektikonsultointi & neuvonta

Jaamme mielellämme eteenpäin vuosien kokemusta luonnonmukaisen rakentamisen saralta. Erikoisalaamme ovat luonnonmukaiset rakennusmateriaalit, olkielementtirakentaminen, sosiaalinen aluerakentaminen ja yhteistyö eri viranomaisten kanssa näiden teemojen parissa. Neuvomme mielellämme niin isoissa kuin pienissä projekteissa. Laajasta verkostostamme löydämme asiantuntijan kaikkiin luonnonmukaiseen rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Aiheeseen liittyvää

Rakennuksen suunnittelu 

Tammisaaressa Steinerkoulun teollisuuskeittiöön haettiin aikaa kestäviä ratkaisuja ja tervettä sisäilmaa
Lue lisää >

Rakennuksen suunnittelu 

Hankoniemen koulussa taideluokan seinät rapattiin kolmikerroksisella savirappauksella ja tilaan tehtiin savilattia. Kostea betoni poistettiin.
Lue lisää >

Rakennuksen suunnittelu 

GBI kokoaa yhteen luonnonmukaisen rakentamisen osaajia ja yrittäjiä. Pääset tutustumaan uusiin materiaaleihin ja löydät alan toimijat yhdestä paikasta.
Lue lisää >

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

+358 40 081 1787

info(at)naturalbuilding.fi

Nyhedsbrev >

Login >