Gemensamt boende för seniorer

En aktiv livsstil, motion, konst och andra hobbyer, socialt umgänge, närhet till service, grönska, odling, samvaro, högklassig ekologisk mat och ett skyddsnätverk då hälsan kräver det – detta är komponenterna för välmående. Vi tror att ett sådant boende förbättrar seniorers livskvalitet och ökar deras välmående, samtidigt som det möjliggör för dem att bo hemma längre.

Gemensamt bostadsområde och friska hus

Ett hem är mycket mer än en byggnad och boendet begränsar sig inte bara till själva byggnaden. Ett grönt och trivsamt område, där alla har egna tomter och hus, ger utrymme för en naturlig gemenskap och hjälpsamhet på samma sätt som i gammaldags bysamhällen. Området kan innefatta gemensamma utrymmen så som bastubyggnad, café, lekområde, eller kanske odlingsområden. Det första gemensamma bostadsområdet på 14 hus är på kommande i Ingå. Kontakta oss för mer information.

Offentliga byggnader

Undermålig byggkvalitet och problem med inomhusluften plågar speciellt de offentliga byggnaderna. Då man river och bygger om är det inte förnuftigt att slå upp nybyggen med samma sårbara metoder, då det finns mer hållbara alternativ att tillgå. Du kan bekanta dig med våra offentliga projekt på nedanstående länkar. Renovering av inomhusluften i Hangöklassrum > Steinerskolans nya industrikök > Lergolv i bankbyggnad ritad av Alvar Aalto > (uppdateras snart)

Projektkonsultering & rådgivning

Vi delar gärna med oss av vår mångåriga erfarenhet av naturenligt byggande. Vi specialiserar oss på naturenliga byggmaterial, byggande med halmelement, byggande av gemensamma bostadsområden och samarbete med myndigheterna kring dessa temata. Vi ger gärna råd i både små och stora projekt. Vårt breda nätverk omfattar experter inom alla områden av naturenligt byggande.

Ta kontakt:

kati juola-alanen

Kati Juola-Alanen Ekoarkitekt (suomi / english) +358 40 416 4842 kati(at)naturalbuilding.fi

paul lynch

Paul Lynch Verkställande direktör (english / svenska) +358 44 250 9663 paul(at)naturalbuilding.fi

Relaterat

Skolkök av EcoCocon-halmelement

Byggnadsplanering 

Vid Steinerskolan i Ekenäs villa man ha hållbara lösningar och frisk inomhusluft i storköket Läs mera >

Renovering av inomhusluft i klassrum

Byggnadsplanering 

Konstklassens väggar i Hankoniemi skola rappades med tre lager av lera och utrustades med lergolv. Den fuktiga betongen togs bort. Läs mera >

Byggnadsplanering 

GBI samlar experter och entreprenörer inom naturenligt byggande och erbjuder dig en möjlighet att bekanta dig med nya material och lära känna aktörer i branschen på ett och samma ställe. Läs mera >

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

+358 40 081 1787

info(at)naturalbuilding.fi

Nyhedsbrev >

Login >