Inkoo Länsirinne: Luonnonmukaisesti energiatehokas asuinalue

Pitkään pohjustettu asuinaluehanke alkaa olla lähellä ensimmäistä rakennusvaihetta. Olemme kehittäneet uudenlaisen aluerakentamisen mallin ja Inkoon Länsirinne tulee olemaan ensimmäinen kohde, jossa asuinaluekonsepti päästään toteuttamaan käytännössä. Alue on suunniteltu alusta asti yhteistyössä Inkoon kunnan kanssa ja Inkoo vastaa infrastuktuurin rakentamisesta sekä myy tai vuokraa tontit asukkaille. The Natural Building Company huolehtii talojen suunnittelusta sekä rakentamisesta terveesti ja kestävästi luonnonmukaisin materiaalein. Länsirinteen asuinaluehanke on ollut vireillä jo useamman vuoden. Nyt ensimmäinen tontti nro 12 on varattu ja alueesta kiinnostuneita on jo useampia. Kaiken kaikkiaan alueelle rakennetaan 12 olkielementtitaloa.
 

Moderni kyläyhteisö ja sosiaalinen aluerakenne

Länsirinne on enemmän kuin asuinalue. Kantava ajatus on taata turvallinen asuinympäristö luonnonläheisessä miljöössä. Oma koti ja piha ovat yksityisiä kuten millä tahansa asuinalueella. 12 omakotitalotontin lisäksi alueelle on kaavoitettu kaksi tonttia yhteiskäyttöön, näille voidaan toteuttaa esimerkiksi viljelypalstoja ja lasten leikkikenttä. Alueella on myös mahdollisuus yhteisrakennuksen rakentamiseen myöhemmin. Se voisi toimia esimerkiksi kahvilakioskina tai iltapäiväkerhona tulevien asukkaiden intresseistä riippuen.

 
Mallinnus Jaakko Pöytäniemi

Iloinen Inkoo – 45 min autolla Helsinkiin

Länsirinne on luonnonläheinen alue 1,5 km päässä Inkoon keskustasta ja sen palveluista. Teiden, infrastruktuurin ja talojen rakentamisessa pyritään alkuperäisen puuston ja maaston säilyttämiseen. Alueesta muodostuu alusta asti vehreä ja rakennusten sijoittelu on luontevaa. Jäljelle jätetään sopivasti puustoa suojaamaan rakennuksia tuulelta ja liialta auringonlämmöltä kesäisin, niiltä kohdin kun se on mahdollista. Myös maaston muodot ja ilmansuunnat huomiodaan rakennusten sijoittelussa.

Mallinnus Jaakko Pöytäniemi
 

Muunneltava talomalli – Kestävää rakentamista olkilementeillä

Asuinaluekonseptin kanssa rinnakkain kehitelty talomalli on terve vaihtoehto perinteisille pakettitaloille. Länsirinteelle on tarkoitus rakentaa pääasiassa yksilöllisiä muunnelmia yhdestä modulaarisesta talomallista. Talomallin kehittelyn lähtökohtana oli luoda terve ja laadukas koti, joka rakennetaan turvallisista luonnonmateriaaleista kilpailukykyiseen hintaan. Modulaarinen talomalli muuntuu asiakkaan tilantarpeen ja mieltymysten mukaan. Arkkitehtuurissa on huomiotu esteettömyys sekä helppo laajentamisen mahdollisuus perheen kasvaessa, vanhemmista huolehdittaessa tai vaikka etätyötilan tarpeessa.

Asiakas voi valita joko pienen tai isomman pohjan, tarvittaessa rakennusta voidaan laajentaa pituussuunnassa. Talomalli voidaan toteuttaa joko yhteen tai kahteen kerrokseen. Olkielementeille optimaaliseksi lasketutut mitoitukset pysyvät samoina. Katon muoto on joko perinteinen harjakatto tai modernimpi pulpettikatto. Saunarakennus on saman katon alla, mutta rakenteellisesti erillään, mikä vähentää päärakennuksen kosteusrasitusta. Saunarakennus voidaan haluttaessa jättää kokonaan pois. Lisätietoja talomallista täältä.

Lisää Länsirinteen asuinalueesta:
IS Taloussanomat www.is.fi/taloussanomat/art-2000005281312.html
Inkoon kunta www.inkoo.fi/palvelut/asuminen_ja_rakentaminen/inkoo_lansirinne
Lehdistötiedote www.inkoo.fi/inkoo_tiedottaa/ajankohtaista/terveellisempia_taloja_luonnonlaheiseen_inkooseen

Hankkeen etenemistä voit seurata myös FB ryhmässä:
https://www.facebook.com/groups/lansirinne/

Alueen rakennusaikatauluista, vapaista tonteista, tyyppitalosta ja hinnoista voit tiedustella tarkemmin The Natural Building Companylta +358 40 081 1787 tai info(at)naturalbuilding.fi

 

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy