Hirsitalon ullakko remontoitiin asuitilaksi lapsille Pohjankurun asemalla

  • Vuonna 1900 rakennettu hirsitalo
  • Alunperin ratavartijan kaksoisvahtitupa
  • Remontin ajankohta 2013 kesto n. 3kk
  • Pääurakoitsija The Natural Building Company Oy
 

Savea oli käytetty myös alkuperäisessä rakenteessa, yläpohjassa oli paikoin jopa 30cm kuivaa savijauhoa. Savikerros toimi myös paloeristeenä, sillä ennen vanhaan välikatto oli usein se paikka, josta palot saivat alkunsa, kun palotarkastussäädökset olivat väljemmät. Savella on todennäköisesti ollut vaikutusta myös äänieristykseen, joka radanvarressa on ollut eduksi.

 

Kantavien rakenteiden vuoksi lattiaan tehtiin kaksi tasoa, jotka näkyvät kuvissa. Lattian porrastamisella saatiin lisää huonekorkeutta niihin kohtiin, joissa se oli mahdollista. Portaikkoon jätettiin kaunis vanha hirsiseinä näkyville ja portaiden yläpäähän tehtiin uudet kaiteet. Tilaan tuli lautalattia, joka maalattiin. Lattia onnistui hyvin eikä narise.

 

Vanhoja rakenteita jätettiin paikoin näkyviin, jolloin saatiin tilaan lisää avaruutta ja valoa. Rustiikkinen puupinta tuo esille vanhan talon luonnetta. Savirappaukset ovat luonnollisen vaaleat sopivat ympäristöönsä kauniisti.

 

Vanhaa taloa täytyy remontoida sen ehdoilla, joten tässä tapauksessa kantavat rakenteet jätettiin osittain näkyviin. Muuten ikkunasyvennyksestä olisi tullut tolkuttoman syvä ja kapea, jolloin tila olisi jäänyt kovin pimeäksi. Sen sijaan tästä himmelistä tuli huoneen kruunu.

 

Kalkkimaalattu vanhanajan hormi ja portaikko kaiteineen jakaa kivasti tilaa. Lattian korokeet toimivat myös istumina ja toisella puolella hormin juuressa onkin tyynyjä lokoisan lukunurkan muodostamiseksi. Asukkaat ovat valinneet värit ja maalit sekä sisutaneet tilan mieleisekseen, ja tila on oikein kotoisa ja tunnelma on lämmin.

 

Ihanat vanhat ikkunat entisöitiin.

 

Lisäeristeen paksuudesta johtuen puukuitulevyt kasvattivat seinäpaksuutta sisäänpäin, ja savirappausten kanssa siitä tuli erittäin kaunis yksityiskohta.

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy