Green Building Island kokoaa kestävän rakentamisen toimijoita Karjaalle

 

Kesällä 2016 The Natural Building Company järjesti ensimmäisen Green Building Island tapahtuman Karjaalla osana Raasepori Expo -messuja, joiden teemana oli silloin Rakentaminen & Asuminen. Halusimme koota yhteen luonnonmukaisen rakentamisen osaajia ja luoda kiinnostavamman messukokemuksen niin kävijöille kuin meille näytteilleasettajille. Monelle messukävijälle kolmimetriset olkielementit tai savirappaukset olivat täysin uusi ulottuvuus, ja osana Green Building Islandia jokainen luonnonmukaisen rakentamisen toimija sai paremman näkyvyyden kuin yksittäisellä ständillä. Alueellemme osallistui yhteensä 12 yritystä ja kokemus sekä palaute oli sen verran positiivista, että aiomme viedä tapahtumaa eteenpäin jatkossakin.

 

Alueella oli monenlaisia työnäytöksiä, esim. Falu punamultamaalien käytöstä, kosteiden tilojen Tadelakt tekniikasta ja tietenkin savirappauksesta, jota pääsi halutessaan myös itse testaamaan. Charlie Jespergaard NBC:sta havainnollisti eri pintojen rappausta savilaasteilla ja vastaili kysymyksiin savilaasteihin ja luonnonmukaiseen rakentamiseen liittyen. Eri alojen asiantuntijoita oli paikalla joka ständillä, messut ovatkin loistava tilaisuus hankkia tietoa ja käytännön vinkkejä ekorakentamisen ammattilaisilta.

 

Kiinnostus ja tarve kestävään rakentamiseen on ollut hurjassa kasvussa, mutta parhaita materiaaleja ja ammattitaitoisia toteuttajia voi olla hankala löytää. Green Building Islandin näytteillesettajat koostuivat toimijoista joihin luotamme, eli tarjolla oli laadukas kattaus luonnonmukaisen rakentamisen palveluita ja tuotteita niitä tarvitsevalle.

Tapahtuma oli ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua luonnonmukaiseen rakentamiseen kokonaisvaltaisesti yhdessä paikassa. Visiitistä Green Building Islandille hyötyivät niin Raaseporin suunnalla rakentamisesta haaveilevat kuin kestävän rakentamisen tulevaisuudesta laajemminkin kiinnostuneet kävijät. Uusia ekologisia materiaalivaihtoehtoja ja inspiraatiota työhön tai omaan projektiin oli tarjolla myös kauempaa tulijoille.

 

Seuraava Green Building Island 26.-27.5.2017

Olemme kehittäneet kokonaisuutta edelleen ja tällä kertaa Green Building Island sijoittuu 150m² telttaan sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen päähallia vastapäätä. Alueelle on tulossa paljon uusia yrityksiä, luomuhenkinen kahvila, työnäytöksiä ja pari luentoa luonnonmukaiseen rakentamiseen liittyen. Infoa näytteilleasettajista, luennoitsijoista ja muusta ohjelmasta tarkennetaan myöhemmin. Alue on siis jälleen osana Raasepori Expoa, jossa tänä vuonna teemana on Asu ja Voi hyvin, eli täydellinen yhdistelmä terveestä rakentamisesta kiinnostuneille. Mikäli haluat pysyä kuulolla tai tulla muistutetuksi tapahtumasta, klikkaa itsesi osallistujaksi GBI tapahtumaan Facebookissa.

Alkuperäinen sisartapahtuma Virossa

Messukonseptin alkuperäinen idea on peräisin savilaastien toimittajaltamme Saviukumajalta, joka järjesti vastaavan kokonaisuuden EstBuildissä hyvällä menestyksellä. Luonnonmukaisen terveemmän rakentamisen liike on maailmanlaajuinen ja nämäkin tapahtumat pieni, mutta tärkeä osa kohti muutosta aidosti kestävämmän rakentamisen suuntaan. Nähdään ensi kesänä Karjaalla!

PS. Tämän kesän GBI ständit ovat jo täyteenbuukattu, mutta mikäli yrityksesi sopii tapahtuman profiiliin ja olisit kiinnostunut osallistumaan vastaavalaiseen tapahtumaan joskus tulevaisuudessa, ota yhteyttä: johanna@naturalbuilding.fi

Green Building Islandin näytteillesettajat 2016

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy