Terveemmät rakennukset

Käytämme rakennusmateriaalina muun muassa puuta, savea, kalkkia ja olkea.

 

Terveemmät rakennukset

Olemme keränneet laajan tietokannan luonnonmukaisista rakennusmateriaaleista, joita olemme vuosien mittaan hakeneet, tutkineet ja jopa auttaneet luomaan.

 

Terveemmät rakennukset

Meidän toiveemme on että kaikilla olisi sekä oikeus että mahdollisuus valita luonnonmukaisia rakennusmateriaaleja, sekä asua ja työskennellä terveemmissä rakennuksissa.

 

Parempi elämänlaatu

Käytämme turvallisia ja luonnonmukaisia rakennusmateriaaleja

 

Parempi elämänlaatu

saavuttaaksemme paremman sisäilman, akustiikan ja turvataksemme

 

Parempi elämänlaatu

sinun ja perheesi terveyden.

 

Rakennamme kestävän tulevaisuuden

Energiatehokkaita, hiilidioksidineutraaleja rakennuksia.

 

Rakennamme kestävän tulevaisuuden

Tarkistamme jokaisen käyttämämme materiaalin elinkaariarvioinnin (LCA).

 

Rakennamme kestävän tulevaisuuden

Haluamme varmistaa että rakennusmateriaalit palaavat luontoon sitä vaurioittamatta kun rakennuksen elinkaari on tullut päätökseensä.

 

Luonnollinen vaihtoehto

Restaurointi- tai kunnostushankkeesi

 

Luonnollinen vaihtoehto

Kylpyhuoneissa ja kosteissa tiloissa,

 

Luonnollinen vaihtoehto

Toimistoon, asuntoon tai kotiin.

 

Luonnollinen vaihtoehto

Auttaa parantamaan sisäilman laatua ja tekee asuintiloista ja työtiloista terveellisemmät.

The Natural Building Company Oy on sunnittelu- ja rakennusyritys, joka perustettiin vuonna 2008 ja jonka päämääränä on levittää tietoa luonnomukaisista rakennusmateriaaleista sekä tuoda ne jokaisen käytettäväksi. Yritys aloitti toimintansa kahden arkkitehdin, yhden diplomi-insinöörin ja kahden rakentajan voimin. Yhteistä heille kaikille oli intohimo luonnonmukaiseen suunnitteluun ja rakentamiseen. Vuoden 2008 alun jälkeen yritys on kasvanut paljon, mutta päämäärä jatkuu samana. Meidän toiveemme on että jokaisella olisi oikeus ja valinnan mahdollisuus rakentaa luonnonmukaisilla materiaaleilla ja asua ja työskennellä terveemmissä rakennuksissa. Tänä päivänä se on jo mahdollista. Lue lisää

Arkkitehtuuri, suunnittelu & konsultointi

Natural Design Company vastaa rakennuskohteidemme suunnittelusta.

Uudisrakentaminen

Rakennamme rakkaudella niin yksittäisiä omakotitaloja kuin suurempiakin kokonaisuuksia.

Restaurointi /Remontointi

Korjaamme ja entisöimme vanhoja rakennuksia luonnonmukaisilla materiaaleilla.

Materiaalit

Savi ja kalkkirappaukset.
Tadelakt & Gekolakt.
Terveelliset rakennusmateriaalit.

Ecococon

Laadukkaat mittojen mukaan valmistetut olkielementit suoraan tehtaalta työmaalle.

 

Luonnonmukainen ja muunneltava talomalli

Olemme kehitelleet yksinkertaisen talomallin: kestävän ja luonnonmukaisen version ekologiseksi vaihtoehdoksi tavallisen pakettitalotarjonnan rinnalle. Lähtökohtana suunnittelulle on ollut luoda koti, jossa asuminen on terveellistä, turvallista ja kestävää niin ihmisen kuin ympäristön näkökulmasta.

Usein kysytyt kysymykset

Onko hiiristä, rotista ja hyönteisistä vaaraa olkirakennuksille?

Näistä pikku eliöistä on ongelmia riippumatta siitä, mistä materiaalista rakennus on tehty. Niitä on vaikea pitää kotiemme ulkopuolella. Jyrsijät ja hyönteiset tarvitsevat paikan, jossa ne voivat asua ja pesiä. Tämän takia olkirakentamisessa on tärkeä varmistaa että olkipaalit ovat hyvin puristettuja (80kgm3 – 120kgm3), tiiviisti yhdistettyjä ja että rappaus on tehty oikeaoppisesti. Kun rakennat oljella, varmista että saat kunnon neuvoja olkirakentamisen ammattilaiselta, jotta välttyisit ongelmista tulevaisuudessa. EcoCoconin olkielementeillä rakennetut talot eivät juuri kärsi jyrsijöistä tai hyönteisistä, sillä elementit ovat niin tiiviitä että niihin ei jää elintilaa eläimille sen jälkeen kun rakennus on valmis.

Onko luonnonmukainen koti kalliimpi rakentaa?

Ei ole, vaikka usein näin väitetäänkin. Voimme ylpeänä kertoa että mallitalomme ovat samaa hintaluokkaa kun mikä tahansa muu uudisrakennus samalla energialuokituksella. Tämä onkin yksi yrityksemme tärkeimmistä tavoitteista. Luonnollisesti minkä tahansa talon hinta riippuu siitä millaisia materiaaleja asiakas valitsee kotiinsa.

Entä kosteus olkiseinissä?

Kaikilla luonnonmukaisilla materiaaleilla on kyky imeä itseensä kosteutta ja levittää sitä luontaisesti seinärakenteeseen. Tämä päätee myös puukuitueristeeseen, kuten selluloosaan, puukuituvillaan, luontaisiin puuseiniin, olkeen, kiveen, jne. Oljen ja saven yhdistelmällä on myös lisäetu: savella on kyky säätää huoneen tai seinän kosteuspitoisuutta. Katso testituloksia Suomessa rakentamistamme EcoCocon-taloista tästä.

Miten palonkestäviä olkirakennukset ovat?

Voit tutustua palotestisertifikaatteihimme osiossa Sertifikaatit, sekä olkipaalirakenteiden että EcoCocon-olkielementtien osalta. Olki on erittäin palonkestävää. Kaikki olkirakennukset rapataan savella, joka kuten tiedämme on erittäin palonkestävää. Kun olkirakennus on ammattimaisesti rakennettu, oljen puristus on aina 80-120 kg/m3, mikä merkitsee että hapelle jää erittäin vähän tilaa rakenteessa. Ilman happea, palo ei leviä.

Kuinka kestävä olkirakennus on?

Vanhimmat tunnetut olkirakennukset, joissa edelleen asutaan, sijaitsevat Yhdysvalloissa, Nebraskassa (150 vuotta vanha), ja Motargisissa Pariisin ulkopuolella Ranskassa (100 vuotta vanha). Suomessa vanhin olkirakennus on noin 20-25 vuotta vanha. Elementtiolkirakennuksia on rakennettu 15 vuoden ajan.
EcoCoconin olkielementeillä on 50 vuoden takuu. EcoCocon-talot ovat niin laadukkaita, että me ja monet eurooppalaiset kollegamme rohkenemme antamaan niille 100 vuoden takuun.

Selitä mikä passiivitalo on?

Passiivitalostandardista on liikkeellä paljon väärinkäsityksiä.
Klikkaa linkkiä yksinkertaista selitystä varten.

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© naturalbuilding.fi 2022. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy