Luonnonmukainen rakentaminen

– Koulutus, kurssit ja luennot

Kati Juola-Alanen ja Paul Lynch luennoimassa luonnonmukaisesta rakentamisesta Vihreä Joulu-tapahtumassa Tampere talolla 2016.

Luonnonmukaisen rakentamisen luennot

Käymme luennoimassa monenlaisissa tapahtumissa ja teemme yhteistyötä alan koulutuksen parissa. Parina viime vuonna kävimme luennoimassa Metropoliassa sisustusarkkitehtuurin opiskelijoille luonnonmukaisen rakentamisen perusteista ja materiaalien visuaalisista mahdollisuuksista. Osallistuimme Novian avoimien ovien päivään uusille opiskelupaikkaa etsiville nuorille ja käymme Noviassa kouluttamassa tulevia rakennusinsinöörejä mm. olkielementtien rakennusfysikaalisista ominaisuuksista.

2016 luennoimme Virossa EstBuildissa ja useimmiten osallistumme myös vuosittaiseen European Strawbale Gathering -tapahtumaan milloin missäkin maassa. Olemme todennäköisesti menossa puhumaan terveestä rakentamisesta mm. Perinnepäiville ja Fytoterapiapäiville, eli luennoimme monenlaisissa tapahtumissa ja päivitämme sisällön aina aiheeseen sopivaksi. Järjestämme myös Green Building Island tapahtumaa, jossa meillä on omien luennoitsijoidemme lisäksi muitakin alan asiantuntijoita.

The Natural Building Companyssä on luonnonmukaisen rakentamisen ammattilaisia eri osa alueilta, jonka lisäksi meillä on kattava verkosto asiantuntijoita sekä Suomessa että ulkomailla. Mikäli etsit luonnonmukaisen rakentamisen ammattilaista puhumaan tapahtumaasi, ota yhteyttä niin etsimme tilaisuuteesi sopivan henkilön.

Olkipaalirakentamisen kurssi Iso-Orvokkiniityllä Karja-Lohjalla, ohjaajana Charlie Jespergaard. (Syksy 2017)

Uniikit tilauskurssit

Kurssien järjestäminen on luonteva tapa jakaa infoa käytännönläheisesti eteenpäin, sillä perinteisestikin savirakennustaidot ovat levinneet talkoiden kautta. Luonnonmukainen rakentaminen on ekologisuutensa lisäksi usein myös hauskaa, ja käytännön kursseille on riittänyt osallistujia. Olemme järjestäneet kursseja jo usean vuoden ajan ympäri Etelä-Suomea. Opetuskielenä on yleensä englanti, mutta keskustelua käydään myös suomeksi ja ruotsiksi. Jo järjestettäviä kursseja voit seurata Facebookissa.

Onko sinulla luonnonmukaisen rakentamisen projekti, jonka haluaisit toteuttaa kurssin muodossa? Meiltä voit ostaa opetuksen ja materiaalit, jolloin oma projektisi voidaan toteuttaa vaikka kaveriporukalla. Järjestämme räätälöityjä kursseja myös yhdistyksille, kouluille ja harrastusryhmille. Laskutamme siis opetuksesta ja materiaaleista, sekä tarvittaessa rakentamiseen liittyvistä esivalmisteluista. Luonnollisesti kurssilaisten kädenjälki näkyy työn tuloksessa, mutta ohjaaja pitää huolen siitä, että perusasiat on kunnossa. Tilauskursseissa käytännön järjestelyt, kuten ilmoittautumiset yms. ovat yleensä asiakkaan vastuulla. Ilmoitamme tarvittaessa vapaista paikoista NBC:n Facebookissa.

Ota yhteyttä, niin käydään läpi millaista kurssia voisimme yhdessä järjestää.

Carolina Isasin savirakentamisen kurssi lapsille Kolibri-festivaaleilla. Teemana oli rakentaa yhdessä Orneido linnun pesä. The Natural Building Company sponsoroi materiaalit ja oli mukana menossa Annantalolla.

Kurssien aiheina esim. savirappaus, tadelakt ja olkipaalirakentaminen

Olemme järjestäneet kursseja mm. savirappaustekniikasta, olkipaalirakentamisesta ja tadelakt tekniikasta sekä savipizzauunin rakentamisesta. Muutama vuosi sitten pidimme useita luentoja ja workshoppeja Jollaksessa, kun alunperin purkukuntoista venevajaa entisöitiin luonnonmukaisesti. Silloin viikonloppukursseissa oli teoriaa ja käytännön tekemistä sopivassa suhteessa. Saman vajan pihaan rakennettiin kurssivoimin myös pizzauuni, jolloin saimme opettajiksi Bill ja Athena Steenin. Myöhemmin saviuunia myös testailtiin muiden kurssien lounastauoilla.

Kurssien aiheet määräytyvät yleensä sen mukaan, mitä projekteja on meneillään. Pidämme mieluummin kursseja, joissa lopputulosta ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan hyödyntää myös jatkossa. Tietysti esim. tadelakt tekniikkaa on harjoiteltu koepalasille ja savirappauskursseilla pystytetään usein testiseinä, jotta saadaan ensin oikea tekniikka haltuun.

Kursseilla ohjaajana toimii useimmiten Charlie Jespergaard, mutta tarvittessa kutsumme myös vierailevia tähtiä opettamaan. Esimerkiksi ikkunoiden entisöintikursseja on ollut ohjaamassa Petri Stenberg ja tulisijamuurausta on opettanut Lars Keller ja Agner Thulesen Tanskasta. Silloin aiheina on ollut rocket-uunin ja takkauuni muuraus savilaasteilla. Muita kurssiaiheita on ollut esim. kellarin eristys ruokolevyillä ja sen savirappaus sekä savilattioiden tekeminen. Kurssiaiheiden kirjo on siis yhtä laaja kuin luonnonmukainen rakentaminen itsessään.

Aiheeseen liittyvää

Hirsiseinän savirappaus – asiakkaan projekti

Rakennuksen suunnittelu

Savirappaus hirsiseinissä vähentää vetoa, lisää paloturvallisuutta, tasoittaa seinäpintaa ja säätelee huoneilman kosteutta. Näin savirappaus toteutettiin Merimiehen mökissä.
Lue lisää >

Green Building Island

GBI kokoaa yhteen luonnonmukaisen rakentamisen osaajia ja yrittäjiä. Pääset tutustumaan uusiin materiaaleihin ja löydät alan toimijat yhdestä paikasta.
Lue lisää >

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

+358 40 081 1787

info(at)naturalbuilding.fi

Nyhedsbrev >

Login >