Vanhaan 1800-luvun luhtiaittaan suunniteltiin sauna ja pieni tupa.

Korjausuunnitelma

Kyseessä on vanha, noin 300 vuotias aittarakennus. Vanha katto on purkukunnossa. Katon korjauksen yhteydessä alin hirsikerros korjataan ja kaikki hirsirakenteet tarkistetaan. Rakennus nostetaan tukevasti vanhan kivijalan päälle ja suoristetaan tarvittava määrä. Rakennuksen ympärille kesrtynyttä maa-ainesta positetaan niin, että julkisivut ovat riittävästi maan yläpuolella.

Maatyöt tehdään niin, että maa viettää rakennuksesta pois päin. Korjauksen yhteydessä rakennukseen tehdään sauna ja saunatupa. Rakennuksen ilme pidettän entisellään ja kellotorni korjataan. Toisen vanhan oviaukon kohdalle, tilassa missä on saunatupa, tehdään ikkuna. Päätyihin lisätään ikkunoita valon lähteeksi sisätiloihin. Saunaan tehdään vanhanaikainen eristämätön lattia. Pesuvedet johdetaan pallokaivoon. Saunatuvan lattia eristetään. Kattoon lisätään vanhan kattorakenteen päälle eristekerros.

Kati Juola-Alanen

Ota yhteyttä:

Kati Juola-Alanen
Eko-Arkkitehti
(suomi / english)
+358 40 416 4842
kati(at)naturalbuilding.fi

Aiheeseen liittyvää

Arkkitehdin oma koti – Villa Aaria

Rakennuksen suunnittelu

Suunnittelun lähtökohtana oli terveellinen rakennus, puulämmitys, passiivisen aurinkoenergian hyödyntäminen ja aurinkoinen etelärinnetontti metsän huomassa.
Lue lisää >

Rakennuksen suunnittelu

Arkkitehtuurissa huomioitiin historiallisesti suojellun alueen arvot ja vaatimukset, steinerkasvatus, sekä lähiruokakeittiön erityistarpeet.
Lue lisää >

Rakennuksen suunnittelu

Taiteilija Ariel Bustamanten äänitaidetos Why do we do the things we do? rakennettiin luonnonmukaisesti täysin äänettömäksi tilaksi Kamppiin.
Lue lisää >

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

+358 40 081 1787

info(at)naturalbuilding.fi

Join our newsletter >

Login >