Yhteistyö ja verkostoituminen alan osaajien kanssa on toimintamme kulmakivi

Rakentaminen on ryhmätyön tulos

Rakentamalla verkoston luotettavista toimijoista, voimme tarjota asiakkaalle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Verkostoituminen eri alan erikoisosaajien kanssa on oleellinen osa The Natural Building Company:n toimintaa.

Maahantuomme Saviukumajan laadukkaita savilaasteja Virosta sekä suunnittelemme alan koulutuksia yhdessä. Valmiit tuotteet, joita Saviukumaja koko ajan kehittää eteenpäin ovat mahdollistaneet isompia ja vaativampia projekteja ja nostaneet savirakentamisen uudelle tasolle.

EcoCoconin olkielementit mullistivat olkirakentamisen myös Suomessa ja tekivät siitä jopa hirsirakentamiselle kilpailukykyisen vaihtoehdon. Päämiehemme Paul Lynch on mukana Liettualaisen EcoCoconin hallituksessa ja teemme tiivistä yhteistyötä valmistustavan kehittämiseksi sekä olkielementtirakenteen tunnetuksi tuomiseksi Suomessa.

Luonnonmukaisen rakentamisen ammattilaiset

Luotettavien ammattilaisten verkosto on välttämätön. Toimimme yhteistyössä mm. perinnerakentajien, savirappaajien ja luonnonmukaisen rakennustapaan perehtyneiden rakentajien kanssa. Virossa on useita pitkäaikaisia kumppaneitamme, kuten Säästvad Ehituslahendused ja Krohwin. Tadelakt ja savirappaukset vaativat ammattitaitoa ja täällä osaajia on vasta kourallinen, kun taas Virossa savirakentamisen perinne ja osaaminen on säilynyt paremmin. Suomessa yhteistyökumppanimme Lorenz hallitsee myös nämä tekniikat.

Design team – Suunnittelun erityisosaamista

Tarvitsemme suunnittelijoita, joilla on tietotaito luonnonmukaisten metodien hyödyntämiseen. Sitä varten perustimme tytäryhtiön nimeltä Design team, jonka osakkaita ovat ekoarkkitehti Kati Juola-Alanen, Paul Lynch sekä arkkitehti Richard Siren. Tiimiä täydentää yhteistyökumppanit, jotka tuntevat toimintatapamme ja joiden kanssa tiimityö toimii.

Suunnittelun puolelta yhteistyössä ovat arkkitehti Jaakko Pöytäniemi, Leino Kuuluvainen (LK Energiaratkaisut) sekä Insinööri Lucas Mondino ja rakennesuunnittelija sekä NBC:n osakas Anders Westerlund. Teemme edelleen jatkuvaa yhteistyötä myös NBC:n alkuvaiheista asti mukana on olleen Arkkitehtitoimisto Kasper Järnefeltin kanssa, jonka erikoisuuksina ovat restaurointi ja rakentaminen historialliseen ympäristöön, sekä ekologiset materiaalit ja rakennustavat.

Oman suunnittelumme lisäksi teemme yhteistyötä eri arkkitehtitoimistojen kanssa, jotka etsivät sopivaa rakentajaa projektilleen tai kaipaavat tietoa uusista kestävistä materiaaleista ja metodeista. Näistä esimerkkeinä Saatsi Arkkitehdit, Mer Arkkitehdit, Ala Arkkitehdit, JoArch sekä Livady. Olemme myös järjestäneet kohdekierroksia työmailla ja valmiissa rakennuksissa, sekä pitäneet toimistollamme materiaaliesittelyjä arkkitehtiryhmille niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Mittaamalla ja tutkimalla takaamme turvallisuutta

Käyttämämme metodit ovat rakennusteollisuudelle Suomessa uusia, eivätkä rakennusfysiikkaa tutkivat laitokset aina ymmärrä luonnonmukaisen hengittävän rakenteen toimintamekanismia riittävän hyvin.

Teemme yhteistyötä Vahasen ja Torktekin kanssa hengittävän olkirakenteen toimivuuden ja kuivana pysymisen todistamiseksi myös tieteellisesti. VTT:n kanssa tutkimme dynaamisen rakenteiden kosteusteknistä toimivuutta. Savilaastien sisäilmaa puhdistavia ominaisuuksia on tutkittu Mirja Salkinoja-Salosen johdolla Aalto Yliopiston tiloissa. Luonnonmukaisten materiaalien akustisia ominaisuuksia tutkitaan Akukonin kanssa.

Olemme osa Dynaamiset Rakenteet Ry:tä ja pyrimme esiintuomaan luonnonmateriaalien sekä yksiaineisten rakenteiden kosteusteknisen toiminnan hyötyjä rakennuksen elinkaaren ja asumisterveyden kannalta.

Aiheeseen liittyvää

Puurunkoisissa elementeissä on eristeenä puristettu venhänolki. Rakenne on kantava ja luonnostaan energiatehokas, kuivumiskykyinen ja pitkäikäinen.
Lue lisää >

Alueelle on kaavoitettu 12 omakotitalotonttia, joille rakennetaan terveitä koteja luonnonmukaisin menetelmin. Suunnitteilla on myös yhteisiä alueita.
Lue lisää >

Seinät rapattiin kolmikerroksisella savirappauksella ja tilaan tehtiin savilattia. Kostea betoni poistettiin.
Lue lisää >

The Natural Building Company Oy

 

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

 

+358 40 081 1787

 

info(at)naturalbuilding.fi

 

Login >

UA-20278949-1