Mikaelskolanin uuden keittiörakennuksen arkkitehtuuri kunnioittaa historiallisesti arvokasta ympäristöään

Vanhan Navettarakennuksen täytyi selvästi jäädä dominoivaksi rakennusmassaksi. Keittiörakennuksesta haluttiin selvästi omanlaisensa, mutta sen piti silti toimia sopusoinnussa alueen muiden rakennusten kanssa.

Sisäänkäynti tapahtuu vanhan ja uuden rakennusmassan välistä. Iso ikkuna etelän suuntaan tuo valoa keittiöön ja mahdollistaa hyvän näköyhteyden sekä sisältä ulos että toisinpäin.

Pohjan toiminnallinen suunnittelu lähti käyntiin tarvittavista tilavaatimuksista ja Steinerkoulun keittiön toimintatapojen huomioimisesta. Kahden rakennuksen väliin oli jätettävä käytävä ruoan oikeaoppista kuljettamista varten. Lisäksi haluttiin, että keittiöhenkilökunnalla säilyy näköyhteys lapsiin pihalla.

Rakennuksen takasisäänkäynnin kautta tuodaan keittiöön multajuurekset suoraan kuorimoon.

Kultturihistoriallisesti arvokas koulun alue on lailla suojeltu, joka esti vanhan navettarakennuksen laajentamisen. Uudisrakennus täytyi liittää yhdyskäytävällä navettaan, missä koulun ruokala toimii.

Myös kaiteissa hyödynnettiin kuorimatonta luonnonpuuta.

Särmäämättömästä laudasta tehty limilaudoitus on käsitelty rautavithrillillä. Harmaantuminen on pikku hiljaa lähtenyt käyntiin. (talvi 2017)

Osa keittiön seinistä on rapattu savella. Savi tasaa tilan kosteutta, on hengittävä materiaali olkieristettä vasten ja toimii myös akustoivana massana.

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© The Natural Building Company 2018. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy