Keskiaikaiseen kirkkorakennukseen päivitettiin nykyajan mukavuudet

Keskiaikaisen kirkon remontti

Rakennuttaja: Inkoon Seurakunta

  • Arkkitehtuuri, materiaali- ja rakenneratkaisut sekä keittiökalusteiden suunnittelu:
    Arkkitehtitoimisto Kasper Järnefelt Oy, puh 050 589 2002, kasper.jarnefelt@piccola.inet.fi
  • Rakennesuunnittelu: Anders Westerlund
  • LVI-suunnittelu: Mic-Cons Oy / Magnus Friman
  • Akustointi ja sen suunnittelu Akukon Oy

Toteutus

  • Pinta-ala: 12 m²
  • Tilajako: Morsiushuone, äänieristetty WC ja keittiötaso oviverholla
  • Rakennusaika: 2018

Inkoon kirkko on kaunis kivikirkko, joka sijaitsee aivan Inkoon keskustassa. Kunnioitusta herättävän kirkon vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta. Tähän asti vessassa on käyty viereisessä rakennuksessa, joka etenkin vanhuksille voi olla hankalaa. Nyt kirkkoon haluttiin tuoda nykyajan mukavuudet myös sisälle arjen ja juhlan toimintoja helpottamaan. Kirkon remontti toteutettiin luonnonmukaisilla materiaaleilla.

Kaapistot on täyspuuta ja tehty mittatilaustyönä. Tiskialtaan takana on kalkkipohjainen tadelakt pinnoitus.

Kirkon takaosaan urkuparven alle tehtiin puolikaaren muotoinen tila, johon saatiin kompaktisti mahtumaan wc, odotustila ja keittiötaso vesipisteineen. Kaareva rakenne on toteutettu Aalto Haitekin liimattomista puuelementeistä, jotka on savirapattu.

Tila koostuu rakenteeltaan kahdesta kaarevasta kerroksesta: uloin kaari kattaa koko tilan ja sen sisällä on toinen kaari, joka ympäröi wc-huoneen. Sisempi kaari on rakennettu kumipohjalle ja on täysin irrallaan muista rakenteista. Näin on saavutettu täydellinen ääneneristys, joka kaikuvassa juhlallisessa kirkkohallissa on wc:n tapauksessa välttämätön ominaisuus. Uusille tiloille tehtiin myös oma erillinen ilmanvaihto.

Tilan seinät on savirapattu. WC:ssä käsienpesualtaan tausta ja osa seinistä sai tadelakt pinnoituksen.

Upeat käsintehdyt sementtilaatat on valittu ympäristöön sopivaksi. Jalkalista on savirapattu harmaalla savilaastilla.

Hirstoriallisen kohteen päivittäminen nykyaikaan rakennuksen visuaalista linjaa noudattaen vaatii erityistä suunnittelutaitoa. Kohteen arkkitehtuurista vastasi Kasper Järnefelt. Kuten kuvista näkyy, on kokonaisuus harmoniassa historiallisen ympäristönsä kanssa. Myös värivalinnat ovat erittäin onnistuneet.

Puurakenteet istuvat hyvin niin muodoiltaan, väreiltään kuin materiaaleiltaan arvokkaaseen ympäristöönsä.

Kaareva muoto saa tilan vaikuttamaan ulkopuolelta pienemmältä.

Keittiötason kaapistoineen saa tarvittaessa vedettyä piiloon liukuverhon taakse.

Ota Yhteyttä

The Natural Building Company Oy

+358 40 081 1787
info(a)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs
+358 40 081 1787
info(at)naturalbuilding.fi

© The Natural Building Company 2018. Our Privacy Policy. Web design: Oladesign Oy