Savirappaus

Tavallinen seinärappaus muodostuu kolmesta savikerroksesta: pohjarappaus 1cm, savirappaus 8 mm ja hienoviimeistely 2-3 mm. Valmiiksi tasaiseen pintaan voidaan tehdä tapauskohtaisesti myös ohuempi 5mm rappaus. Saviukumajan korkealaatuiset savilaastit ovat ammattilaisen tekeminä tutkitusti erittäin kestäviä, ja hienoviimeistelylaastia on saatavilla yli 30 sävyssä. Savirappaus sopii erittäin hyvin hengittäviin hirsiseiniin, olkirakenteisiin ja tiiliseiniin.

Hintaesimerkkejä:
Kolmikerros- savirappaus ruokomatolla: materiaalit + työ alkaen 115€ m² + Alv.
Hienoviimeistelyrappaus 5mm: materiaalit + työ alkaen 45€ m² + Alv.
Voit halutessasi ostaa myös pelkät materiaalit >

Tadelakt & Gekolakt: Luonnollinen vaihtoehto kosteisiin tiloihin

Kosteissa tiloissa, pesualtaiden takana ja kestävyyttä vaativissa kohdissa, kuten vaikka ikkunasyvennyksissä, voidaan käyttää vanhaa marokkolaista tadelakt tekniikkaa. Aito tadelakt pinnoite tehdään marokkolaisesta kalkista, mutta suosimme Saviukumajan vastaavaa virolaista kalkkiseosta nimeltä Gekolakt. Kalkkipohjainen laasti saadaan vedenpitäväksi kiillottamalla pintaa oliivisaippualla täsmälleen oikealla kuivumisen hetkellä, jolloin pinta sulkeutuu. Tadelakt on käsityövaltainen tekniikka, ja vedenpitävän lopputuloksen aikaansaaminen vaatii ammattitaitoa. Kerran kovetuttuaan tadelakt pinta on kova kuin kivi.

Esimerkkihinta: Vedenkestävä tadelakt pinta: materiaalit + työ alkaen 280€ m² + Alv.

Savilattiat

Mikäli pidät betonilattioista, tässä on niille oiva vaihtoehto. Savilattia on helpompi toteuttaa ja se on myös jalkojen alla betonia tai kiveä lämpimämpi. Savilattioiden tekemiseen on oma tekniikkansa. Käytännössä lattia toteutetaan savilaastilla, josta suurin osa on hiekkaa. Lattia tampataan tiiviisti ja annetaan kuivua. Jos lattiaa täytyy tasoittaa tehdään useampi kerros. Samoin kuin savirappauksissa, isoin raekoko on pohjakerroksessa ja pienin päällimmäisenä. Kun lattia on kuiva, se kovetetaan pellavaöljyllä. Lattian väriä valitessa on huomioitava, että pellavaöljy vaikuttaa värisävyyn, joten puhtaan valkoisia tai harmaita savilattioita ei tämän vuoksi ole mahdollista tehdä. Kovetettu lattia viimeistellään vahaamalla. Aika ajoin vahaus on hyvä uusia niiltä kohdin, joissa on kovin kulutus.

Esimerkkihinta: Savilattia kerrosta/paksuus cm / materiaalit + työ alkaen € m² + Alv.

Kalkkirappaus ja -maalaus

Kalkkirappauksella voidaan pinnoittaa ja viimeistellä esimerkiksi ulkoseiniä, kellareita, hormeja ja tulisijoja. Perinteisesti kalkkia on käytetty etenkin kivi- ja tiilipintoihin. Käytämme Saviukumajan käyttövalmiita luonnonmukaisia kalkkilaasteja ja -maaleja. Uunien ja tulisijojen rappaus on työläämpää, joten se tulee hieman kalliimmaksi.

Hintaesimerkki: Tavallinen kalkkirappaus: materiaalit + työ alkaen 45 € m² + Alv.

Aiheeseen liittyvää

Kylmä ullakko remontoitiin asuitilaksi lapsille

Alunperin ratavartijan kaksoisvahtitupana toimineen rakennuksen ullakkoremontti toteutettiin hengittävillä materiaaleilla. Seiniin laitettiin osittain savirappaukset.
Lue lisää >

Hankoniemen koulussa taideluokan seinät rapattiin kolmikerroksisella savirappauksella ja tilaan tehtiin savilattia.
Lue lisää >

Hirsiseinän savirappaus – asiakkaan projekti

Savirappaus hirsiseinissä vähentää vetoa, lisää paloturvallisuutta, tasoittaa seinäpintaa ja säätelee huoneilman kosteutta. Näin savirappaus toteutettiin Merimiehen mökissä.
Lue lisää >

Ota yhteyttä:

kati juola-alanen

Kati Juola-Alanen
Eko-Arkkitehti
(suomi / english)
+358 40 416 4842
kati(at)naturalbuilding.fi

paul lynch

Paul Lynch
Managing director
(english, svenska)
+358 44 250 9663
paul(at)naturalbuilding.fi

The Natural Building Company Oy

Ruukintie 7, 10330 Billnäs

+358 40 081 1787

info(at)naturalbuilding.fi

Nyhedsbrev >

Login >