Tapahtumakalenteri

 

28.11.2015
Billnäsin Ruukkijoulu
Avoimet ovet ja jouluinen luomukahvila

5.12.2015
Vihreä Joulu Tampere-talolla
Luonnonmukaisen rakentamisen luento ja ständi

20.4.2016
Energiatehokkaan rakentamisen seminaari, Ulvila 

27-28.5.2016
Raasepori Expo Tänä vuonna teemana rakentaminen ja asuminen.

12-14.10.2016
Finnbuild

Luonnonmukaisen rakentamisen kurssit

 

Tavoitteemme on tuoda osaaminen luonnonmukaisten rakennusmateriaalien hyödyntämiseksi kaikkien saataville. Kurssien järjestäminen on luonteva tapa jakaa infoa käytännönläheisesti eteenpäin, sillä perinteisestikin savirakennustaidot ovat levinneet talkoiden kautta. Luonnonmukainen rakentaminen on ekologisuutensa lisäksi usein myös hauskaa, ja kursseille on riittänyt osallistujia. Olemme järjestäneet kursseja jo usean vuoden ajan ympäri Etelä-Suomea. Opetuskielenä on yleensä englanti, mutta keskustelua käydään myös suomeksi ja ruotsiksi.

Esimerkkejä järjestetyistä kursseista

 

  • Olkipaalirakentaminen, käytännön kokemusta pienen rakennuksen parissa Hollolassa 2015 (yhteistyössä Villecon kanssa)
  • Savirappauksesta on ollut monia kursseja ainakin Inkoossa, Jollaksessa, Billnäsin toimistolla. On opeteltu rappaustekniikkaa valmiilla laasteilla ja joskus myös oman maan saven hyödyntämistä.
  • Savimaalit, niidet valmistus ja maalaus, Jollas
  • Tadelakt-pinnoitus rocket-uuniin, Jollas
  • Savilattian teko, Jollas
  • Ruokolevy-eristys kuivaan kellariin, Jollas
  • Rocket-uuniin muuraus savilaasteilla. Opettajina Lars Keller ja Agner Thulesen Tanskasta. Jollas 2010 ja Inkoo 2014.
  • Ikkunoiden entisöinti, Jollas, Opettaja Petri Stenberg
  • Wood carving, Jollas, Charlie Jespergaard
  • Pizzauuni, Jollas, opettajina Bill ja Athena Steen

Räätälöityjä kursseja tilauksesta

 

Onko sinulla luonnonmukaisen rakentamisen projekti, jonka haluaisit toteuttaa kurssin muodossa? Meiltä voit ostaa opetuksen ja materiaalit, jolloin projekti voidaan toteuttaa vaikka kaveriporukalla. Emme siis laskuta rakennustyöstä, ainoastaan opetuksesta ja materiaaleista, sekä tarvittaessa rakentamiseen liittyvistä esivalmisteluista. Luonnollisesti kurssilaisten kädenjälki näkyy työn tuloksessa, mutta ohjaaja pitää huolen siitä, että perusasiat on kunnossa. Tilauskursseissa käytännön järjestelyt ovat asiakkaan vastuulla. Ilmoitamme haluttaessa vapaista paikoista nettisivuillamme sekä Facebookissa, mikäli kurssista halutaan kaikille avoin. Ilmoittautumiset yms. hoitaa tilauskursseissa asiakas.

Ekologisen rakentamisen luennot

 

The Natural Building Companyssä on luonnonmukaisen rakentamisen ammattilaisia monilla eri osa alueilla aina käytännön rakentamistaidoista ekologiseen arkkitehtuurisuunnitteluun. Yleensä luennot hoitaa meillä Paul Lynch tai Kati Juola-Alanen ja koulutukset Charlie Jespergaard. Lisäksi meillä on kattava verkosto erikoistuneita osaajia sekä Suomessa että ulkomailla. Luonnonmukaisen rakentamisen ympäriltä löytyy loputon määrä kiinnostavia tulevaisuuden aiheita, joista luennoimme mielellämme. Mikäli kaipaat ekologisen ja luonnonmukaisen rakentamisen puhujaa tapahtumaasi, ota yhteyttä, niin etsimme aiheeseen sopivan henkilön.