EcoCoconin Olkitalo. Luonnonmukaiset ja hengittävät olkiseinäelementit

Kehitys olkirakentamisen saralla on harpannut suuren askeleen eteenpäin, sillä voimme nyt tarjota passiivitalo-standardisoidun valmiin seinäelementtiratkaisun. Maahantuomme EcoCoconin korkealaatuisia puurunkoisia seinäelementtejä, joissa eristeenä on puristettu venhänolki. 50cm paksuinen kantava seinärakenne on erittäin energiatehokas, jonka lisäksi luonnonmukainen materiaali on myös hyvin ekologinen. Käytännössä EcoCocon on yhdistänyt olkipaalirakentamisen hyvät ominaisuudet ja elementtirakentamisen tehokkuuden. Elementtien kokoaminen on yksinkertaista ja nopeaa luonnonmukaisesta laadusta tinkimättä. Lopputuloksena on kilpailukykyinen menetelmä, jonka avulla voimme ylpeydellä rakentaa parempaa maailmaa entistä laajemmin.

EcoCocon olkitalo Crowdfunding video

EcoCocon Slideshow (pdf)

EcoCocon olkitalo showcase video

Referenssit

 

EcoCoconin elementeillä on rakennettu jo noin 300 olkitaloa ympäri Eurooppaa, ja rakenne sopii mainiosti myös pohjoiseen ilmastoon. The Natural Building Companyllä on rakenteilla useampia ekologisia ja energiatehokkaita olkitaloja EcoCoconin elementeillä myös Suomessa. Myös isompia asuinalueiden kehitysprojekteja on vireillä.

Yksi kohde löytyy myös Tukholman saaristosta, jossa rakennetaan kotia perheelle. Kohde on siitä poikkeuksellinen, että olkielementit lennätettiin saarelle helikopterilla. EcoCoconin elementeillä on rakennettu myös äänitaideteos Why do we do the things we do?. Kyseessä on täysin äänieristetty Sound studio, jossa käytiin keskusteluja ihmisyyden ympärillä. Teos oli esillä Kampintorilla 25.9.–29.10.2015.

Rakenteelliset ominaisuudet ja tilausketju

 

Usein kysyttyä

 

Voiko jyrsijät päästä rakenteeseen ja täyttää sen onkaloilla? Oljessa ei ole jyrsijöille ravintoa, joten se ei lähtökohtaisesti ole niitä kiinnostava materiaali. Jos eläin kuitenkin yrittäisi, vaikka lämpöä etsiessään, päästä rakenteeseen, ei se olisi fyysisesti mahdollista. Olkisilppu on niin tiukkaan pakattua, ettei siihen ole mahdollista muodostaa onkaloita, sillä pienetkin kolot menevät heti umpeen. Asiaa havainnollistaa hyvin ajatus siitä, että jos paneelin päätylevyn ruuvit irrottaisi, levy pomppaisi paineella irti.

 

Kuinka kallis rakenne on normaaliin rakentamiseen verrattuna? Seinärakenne muodostaa noin 1/5 rakentamisen kustannuksista. Arkkitehtuuri vaikuttaa suoraan hintaan; standardielementit tulevat edullisemmiksi kuin omien mittojen mukaisesti tehdyt. Elementit ovat tavallisia seinärakenteita nopeammat kasata ja rakenteeltaan yksinkertaisemmat. Hinta tasoittuu myös sen myötä, kun savirappaukset korvaavat levytykset, jolloin monia työvaiheita jää pois. Ominaisuuksiinsa nähden rakenne on edullinen ja verrattavissa normaalin laadukkaan rakentamisen hintaan.

 

Painuuko olki puurankenteen sisällä? Olki painuisi luonnostaan vuosien saatossa samoin kuin hirsi, sillä molemmat koostuvat lähes samoista aineista. Kuten olkipaalirakentamisessa, painumisen voi ennakoida ja ennaltaehkäistä. EcoCoconin olkiseinäelementit puristetaan tehtaalla niin tiukkaan, ettei painumista enää myöhemmin tapahdu.

 

Miksei elementtejä valmisteta Suomessa? Tällä hetkellä teknologia vaatii niin paljon käsityötä, ettei se olisi Suomessa kannattavaa. EcoCocon panostaa tekniikan kehitykseen jatkuvasti ja elementtien valmistus on tarkoitus tuoda paikalliseksi ympäri Eurooppaa heti, kun se on mahdollista. Elementtien tuotanto toisi lisäansiota viljelijöille, jotka voisivat tekniikan avulla jalostaa hukkamateriaalista huippuluokan tuotteen.

 

Ota yhteyttä

 

Mikäli haluat kuulla lisää, ota rohkeasti yhteyttä. Tähän voit laittaa meille viestiä, palaamme asiaan viikon kuluessa.